Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Boerenkoolsoep op z'n Portugees

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Caldo verde

Portugees hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

3 eetlepels olijfolie; 250 gram chorizoworst (stukje), in blokjes; 1 grote ui, grofgesnipperd; 500 gram kruimige aardappels, geschild en in blokjes; 1 zak panklare boerenkool (300 gram); 1 ½ liter kippenbouillon (van tablet)

Lees meer: Boerenkoolsoep op z'n Portugees

Borsjt met rundvlees

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Russisch hoofdgerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

2½ eetlepel extra vergine olijfolie; 1 ui, in ringen; 1 grote aardappel, geschild, in blokjes van 2 cm; 400 gram gekookte bieten, grof gehakt; 240 gram fijngesneden savooiekool; 1¼ liter runderbouillon; 200 gram biefstuk, in heel dunne plakjes; 4 eetlepels yoghurt; 2½ eetlepel gehakte bieslook

Lees meer: Borsjt met rundvlees

Erwtensoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Hoofdgerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

500 gram spliterwten; 400 gram schouderkarbonade; 1 eetlepel zout; 1 eetlepel peper; 1 laurierblaadje; 2 uien; 200 gram winterwortel; 400 gram knolselderij; 2 dunne preien; 1 rookworst; 5 takjes selderij

Lees meer: Erwtensoep

Broccolisoep met zalm

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie; 1 prei, in dunne ringen; 400 gram broccoli, in stukken; 5 dl kippenbouillon (van tablet); 4 eetlepels slagroom; zout; peper; nootmuskaat; 150 gram gerookte zalm, in reepjes; 1 eetlepel fijngesneden peterselie

Lees meer: Broccolisoep met zalm

f t g m