Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Marokkaanse linzensoep

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

300 gram lamslappen; 1 ui; 15 gram verse koriander; 50 gram verse selderij; 200 gram gedroogde linzen; 3 eetlepels olie; 2 theelepels paprikapoeder; zwarte peper; 1 envelopje saffraan; 1 klein blikje tomatenpuree; 2 groentebouillontabletten; 1 blik tomatenblokjes à 400 gram; 50 gram bloem; zout; 1 citroen

Bereiding

  • Vlees in blokjes snijden. Ui pellen en snipperen. Koriander en selderijblad grof hakken. Linzen wassen.

  • In pan olie verhitten en vlees rondom dichtschroeien. Ui 1 minuut meebakken.

  • Paprikapoeder, 1 theelepel peper, saffraan, tomatenpuree en helft van verse kruiden door vlees scheppen. Bouillontabletten boven pan verkruimelen. Tomatenblokjes, linzen en 1½ liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en dan op laag vuur (op vlamverdeler) circa 1½ uur zachtjes laten koken. Aan einde van kooktijd vermicelli door soep roeren.

  • In kom bloem glad roeren met 2 dl water en papje door soep roeren. Soep nog 5 minuten laten binden en pittig op smaak brengen met zout en peper.

  • Soep in vier diepe borden scheppen, bestrooien met achtergehouden kruiden. Citroen in partjes snijden en bij soep serveren.

Bereidingstijd

1 uur en 50 minuten

Opmerkingen

-

Bron

-

f t g m