Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Oosterse soep met champignons en broccoli

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 cm verse gember; 500 gram broccoli; 250 gram kastanjechampignons; 3 bosuitjes; 1 liter kraanwater; 2 groentebouillontabletten; 250 gram kipfilet; 125 gram Chinese mie

Bereiding

  • Boen de limoen schoon en snijd in plakjes. Schil de gember en snijd in plakken. Snijd de broccoli in roosjes, champignons in plakjes en bosui in schuine stukjes van 1 cm.

  • Breng in een soeppan water aan de kook met de bouillontabletten, gember en limoen. Laat de bouillon 5 minuten zachtjes trekken. Snijd de kip in lange plakjes en voeg ze toe aan de bouillon. Laat 10 minuten op laag vuur koken. Voeg de laatste 3 minuten de broccoli en champignons toe.

  • Kook ondertussen de mie beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet. Verwijder de gember en limoen uit de soep. Roer de bosui door de soep en verwarm nog 1 minuut. Verdeel de mie over kommen en schep de soep erop.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

Lekker met koriander.

Voeg 1- 2 theelepels rode Thaise currypasta toe om de soep extra pit te geven.

Bron

AllerHande

f t g m