Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gegratineerde courgette-lente-uisoep

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

1 eetlepel olijfolie; 6 lente-uitjes, in dunne ringen; 1 teentje knoflook, fijngesneden; 1 kleine courgette, ongeschild, in plakjes; 6 dl kippenbouillon; 1 dl slagroom; zout; peper; 2 eetlepels fijngesneden basilicum; 75-100 gram geraspte belegen kaas

Bereiding

  • Olie verhitten en 5 lente-uitjes, knoflook en courgette hierin circa 5 minuten zachtjes bakken.

  • 10 plakjes courgette ui de pan nemen en apart houden.

  • Bouillon in pan schenken en mengsel aan de kook brengen. Soep op zacht vuur circa 15 minuten laten koken.

  • Grill voorverwarmen op de hoogste stand.

  • Soep pureren, slagroom erdoor roeren en soep met zout en peper op smaak brengen. 1 lente-ui en basilicum erdoor roeren.

  • Soep in 2 grote kommen scheppen en in elke kom 5 plakjes courgette leggen. Soep (en plakjes courgette) met kaas bestrooien en soep onder grill 5-10 gratineren tot kaas gesmolten is.

Bereidingstijd

35 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Tip Culinair

f t g m