Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kippensoep met kastanjechampignons

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd; 3 cm verse gember, geschild; 1 rode ui, in ringen; 2,5 liter kippenbouillon; 320 gram kipdijfilet, in reepjes; 250 gram kastanjechampignons, in kwarten; 2 el Thaise vissaus; 1 eetlepel basterdsuiker lichtbruin; 250 gram eiermie; 1 limoen, schoongeboend; 1 blik minimaiskolfjes à 425 gram, in reepjes; 125 gram taugé

Bereiding

  • Snijd de peper in reepjes en snijd de gember fijn. Breng in een pan 2 1/2 liter kippenbouillon aan de kook met de peper, gember en ui. Laat 10 minuten op laag vuur koken. Voeg de kip, champignons, vissaus en suiker toe en kook nog 3 minuten. Doe de mie erbij en kook nog 3 minuten.

  • Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, sap en de maïskolfjes toe en laat 1 minuut koken. Doe de taugé erbij en verdeel de soep over 4 kommen.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Lekker met koriander.

Bron

AllerHande

f t g m