Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Komkommersoep met gerookte forel

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Lekker voor zomerse dagen deze koude maaltijdsoep. De soep is in een klein half uur klaar, maar moet daarna nog wel afkoelen.

Nodig voor 2 personen

50 gram boter; 1 rode ui, gesnipperd; 1 teentje knoflook, gesnipperd; 2 komkommers, geschild en in blokjes; 1 aardappel, geschild en in blokjes; 500 ml groentebouillon; 2 eetlepels citroensap; 200 ml melk; 2 gerookte forelfilets, in reepjes; 2 lente-uitjes, in ringetjes; chilivlokken

Extra nodig: staafmixer

Bereiding

  • Verhit de boter en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de komkommer- en aardappelblokjes toe en bak 1-2 minuten mee.

  • Giet de bouillon erbij en breng op smaak met peper. Laat circa 15 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen.

  • Pureer met het citroensap en de melk.

  • Verdeel de gerookte forel over 2 kommen.

  • Roer de helft van de lente-ui door de soep, giet de soep over de forel en bestrooi met de rest van de lente-ui en chilivlokken.

Eet smakelijk!

f t g m