Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Paddenstoelensoep

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Deze vegetarische maaltijdsoep zit bomvol paddenstoelen en is heerlijk als snelle maaltijd op een drukke doordeweekse avond. De soep staat in een half uur op tafel.

Nodig voor 2 personen

4 eetlepels olijfolie; 1 teen knoflook, geschild en in plakjes; 500 gram gemengde kastanjechampignons, in kwarten; 200 gram oesterzwammen, in reepjes gescheurd; 1 rode ui, gesnipperd; 2 stengels bleekselderij, fijngehakt; 1 liter groentebouillon; 50 gram witte rijst; versgemalen zwarte peper; picadillo specerijenmelange; chilivlokken; blaadjes basilicum

Bereiding

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de kastanjechampignons tot ze beetgaar zijn. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

  • Voeg de ui, knoflook en bleekselderij toe en bak zachtjes tot ze zacht zijn. Voeg de bouillon en rijst toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken of tot de rijst gaar is.

  • Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng wanneer nodig op smaak.

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen beetgaar. Breng verder op smaak met de picadillo specerijenmelange.

  • Verdeel de soep over 2 kommen, schep de oesterzwammen erop en garneer met de basilicum en chilivlokken.

Eet smakelijk!

f t g m