Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Hot & sour garnalensoep

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Image

Nodig voor 4 personen

500 ml kippenbouillon; 2 citroenblaadjes (djerek poeroet); 2 kleine rode pepers, zaad verwijderd, fijngesneden; stukje gember van 3 cm, geschild, in dunne plakjes; 2 eetlepels vissaus; 1 eetlepel tamarindepasta; 200 gram glasnoedels of rijstvermicelli; 150 gram sperziebonen of kousenband, afgehaald, in stukjes van 3 cm; 12 kerstomaatjes, gehalveerd; 16 rauwe reuzengarnalen, gepeld (staartjes er nog aan), darmkanaal verwijderd; koriandertakjes; limoenpartjes voor erbij

Bereiding

  • Doe de bouillon, het citroenblad, de rode peper, gember, vissaus, tamarinde en 500 ml water in een grote pan met dikke bodem en breng alles op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur naar matig heet en laat de bouillon 5 minuten sudderen.

  • Leg intussen de noedels of vermicelli in een grote hittebestendige schaal en schenk er zoveel kokend water op dat ze onderstaan. Laat de noedels in circa 3 minuten zacht worden en spoel ze. Giet de noedels goed af en verdeel ze over de kommen.

  • Voeg de sperziebonen aan de soep toe en laat alles nog circa 2 minuten sudderen. Voeg de tomaten en garnalen toe en neem de pan van het vuur. Laat de soep 1 minuut staan tot de garnalen net gaar zijn. Schep de soep over de noedels en garneer met de koriandertakjes. Serveer meteen met de limoenpartjes.

Bron

Tip Culinair

f t g m