Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Paddenstoelen-stroganoffsoep

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 eetlepels boter; 1 teen knoflook, geschild en in plakjes; 800 gram gemengde wilde paddenstoelen; 1 rode ui, gesnipperd; 2 stengels bleekselderij, fijngehakt; 2 laurierblaadjes; 2 liter kippen- of groentebouillon; 100 gram witte rijst; 150 ml zure room; rasp en sap van 1 citroen; 4 sneetjes ciabattabrood; extra vierge olijfolie; 1 bosje verse bladpeterselie, blad fijngehakt; versgemalen nootmuskaat

Bereiding

  • Smelt 1 eetlepel boter in een soeppan en roer er de knoflook door. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze zachtjes tot ze zacht zijn. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen zwarte peper. Neem een derde van de gebakken paddenstoelen uit de pan en houd ze apart.

  • Voeg de ui en bleekselderij toe aan de pan en bak zachtjes tot ze zacht zijn. Voeg de laurierblaadjes, bouillon en rijst toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken of tot de rijst gaar is.

  • Verwijder de laurierblaadjes, pureer de soep in een blender of keukenmachine of met een staafmixer. Proef en breng wanneer nodig op smaak.

  • Meng de zure room en het citroenrasp door elkaar. Roer er een paar druppels citroensap door en breng op smaak. Schep de soep in kommen en roer er voorzichtig een lepel van het roommengsel door.

  • Gril de sneden ciabatta en besprenkel ze met olijfolie. Leg op elke kom een snee en beleg ze met de achtergehouden paddenstoelen. Druppel ook wat olijfolie in de soep en bestrooi met de gehakte peterselie en een snufje nootmuskaat.

Bereidingstijd

35 minuten

Opmerkingen

-

Bron

delicious.

f t g m