Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Linzensoep

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Linzensoep is eigenlijk bijna altijd lekker, zo ook deze. Het recept voor deze goed gevulde vegetarische maaltijdsoep komt uit Foodies en maak je in drie kwartier.

Nodig voor 4 personen

1 rode ui; 2 teentjes knoflook; 2 eetlepels olie; 250 gram wortels; 1 rode paprika; 1 eetlepel tomatenpuree; 1 theelepel komijnzaad; 1 theelepel chilipoeder; 1/2 theelepel kaneel; 400 gram gepelde tomaten (blik); 2 groentebouillonblokjes; 300 gram rode linzen; 1 bosje koriander; 1 bosje lente-ui; zout; peper

Bereiding

  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de ui en de knoflook circa 2 minuten in. Schrap de wortels, was ze en snijd ze in stukjes. Halveer de paprika en verwijder de zaadlijsten. Was de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de wortel en de paprika toe aan de ui en bak nog circa 2 minuten.

  • Voeg de tomatenpuree, het komijnzaad, het chilipoeder en het kaneel toe en bak circa 1 minuut mee. Blus af met de gepelde tomaten en 1,5 liter water. Voeg de bouillonblokjes en de linzen toe en breng het geheel aan de kook. Laat afgedekt circa 30 minuten koken op laag vuur.

  • Was de koriander, schud hem goed droog en pluk de blaadjes van de takjes. Was de lente-ui en snijd hem in dunne ringen. Breng de soep op smaak met zout en peper. Dien de soep op en strooi er de koriander en de lente-ui overheen.

f t g m