Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Aspergesalade met radijs en ei

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nodig voor 4 personen

500 gram witte asperges; 500 gram groene asperges; zout; peper; suiker; 2 eieren; 8 plakken stokbrood à circa 20 gram; 4 eetlepels witte balsamico; 3-4 eetlepels olijfolie; 4 eetlepels pompoenpitolie; 2 sjalotjes of 1 kleine ui; 100 gram jonge slamix; 1 bosje radijsjes

Lees meer: Aspergesalade met radijs en ei

Bonensalade met gebraden eend en verse spinazie

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

olijfolie; 2 wortels, geschild, fijngesneden; 2 stengels bleekselderij, fijngesneden; 2 uien gepeld, fijngesneden; 2 tenen knoflook, geperst; 1 blik witte bonen of flageoletbonen à 400 gram; rode wijnazijn; extra vierge olijfolie; 2 eendenborsten à circa 160 gram; rasp van 1 (bio)sinaasappel; 2 eetlepels halfvolle crème fraîche; 100 gram spinazie

Lees meer: Bonensalade met gebraden eend en verse spinazie

Boerensalade met pastrami, winterse paddenstoeltjes, hazelnootjes, spekjes en oude sherry-vinaigrette

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

300 gram pastrami; 300 gram gemengde bospaddenstoelen; half bosje gesnipperde bieslook; kropje lolo rosso; gebakken spekjes; gebakken croutons; gebakken hazelnootjes

Voor de sherry-vinaigrette: 2 eetlepels fijne mosterd; truffelolie; olijfolie; sherry-azijn

Lees meer: Boerensalade met pastrami, winterse paddenstoeltjes, hazelnootjes, spekjes en oude...

Bulgursalade

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Bulgursalade

Ingrediënten 

300 gram bulgur; 2 kleine aubergines, in stukjes; 1 courgette, in stukjes; 1 komkommer, in stukjes; 2 eetlepels arachide-olie, om in te bakken

Voor de dressing: 100 ml olijfolie, extra vergine; 6 eetlepels witte wijnazijn; zout; peper; 100 gram walnoten; 200 gram feta, verkruimeld; 10 takjes verse munt, blaadjes

Lees meer: Bulgursalade

f t g m