Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Pastasalade met gorgonzoladressing en druiven

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Voor 6 personen

Ingrediënten 

750 gram eierpasta; zout; versgemalen zwarte peper; 3 sinaasappels; 300 gram gorgonzola; 1¼ dl slagroom; 130 gram hazelnoten, grof gehakt; 250 gram blauwe druiven zonder pit, gehalveerd; 250 gram witte druiven zonder pit, gehalveerd; 1 struik bleekselderij, in reepjes; 150 gram rucola

Bereiding

  • Kook de pasta in een grote pan met ruim kokend water en zout in circa 10 minuten beetgaar.

  • Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers alle sinaasappels uit.

  • Verwarm het sinaasappelsap, -rasp en de gorgonzola al roerende in een pan en laat de kaas smelten. Roer alles tot een mooie saus en roer dan de room erdoor. Voeg peper naar smaak toe.

  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.

  • Laat de pasta even uitlekken in een vergiet.

  • Schenk de gorgonzoladressing in een grote schaal en schep de warme pasta erdoor. Schep dan de bleekselderij en druiven erdoor. Laat de pastasalade afkoelen.

  • Snij de rucolablaadjes 1 keer dwars door.

  • Schep vlak voor het serveren de rucola en de hazelnoten door de pasta.

  • Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Tip Culinair

f t g m