Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Maaltijdsalade met teriyaki-kip

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

400 gram kipfilet, in dunne plakjes; 1¼ dl teriyaki-marinade; 500 gram voorgekookte krieltjes; zout; versgemalen peper; 2 eetlepels mayonaise; 1 eetlepel geraspte mierikswortel; 2 eetlepels sherry- of witte wijnazijn; 4 eetlepels olie; 200 gram gemengde sla; 250 gram cherrytomaatjes

Bereiding

  • Schep de kip door de teriyaki-marinade en laat dit minstens 10 minuten intrekken.

  • Halveer de grootste krieltjes. Kook de krieltjes in water met zout in circa 3 minuten net gaar.

  • Roer intussen een dressing van de mayonaise, mierikswortel, azijn, 3 eetlepels olie, zout en peper.

  • Verhit de grillpan tot zeer heet en bestrijk hem met 1 eetlepel olie. Rooster de plakjes kip in de grillpan in circa 2 minuten snel gaar.

  • Verdeel de salade, gehalveerde tomaatjes en krieltjes over 4 borden. Schep de dressing erover en leg de warme kip erop.

Bereiding

30 minuten

Opmerkingen

Garneer eventueel met verse kruiden of shisokers.

Lekker met warm, knapperig brood.

Het is ook erg lekker om de krieltjes mooi goudbruin te bakken in plaats van ze te koken.

Bron

Tip Culinair

f t g m