Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Pastasalade met gorgonzola en gedroogde tomatendressing

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 eetlepels olijfolie; 2 teentjes knoflook, fijngesneden; 1 ui, fijngesneden; 1 dl droge witte wijn; 8-10 zongedroogde tomaten op olie, in reepjes; 1 eetlepel kappertjes; 1 eetlepel fijngesneden basilicum; zout; versgemalen peper; 300 gram fusilli; 250 gram gerookte kip, in stukjes gescheurd; 4 pomodori tomaten, in parten; 4 stengels bleekselderij, in boogjes; 150 gram gorgonzola, grof verbrokkeld; 3 eetlepels pijnboompitten

Bereiding

  • Dressing: olie verhitten en knoflook en ui hierin circa 3 minuten zachtjes bakken. Wijn erbij schenken, zongedroogde tomaten en kappertjes toevoegen en in circa 10 minuten tot 2/3 laten inkoken. Laten afkoelen, basilicum erdoor roeren en zout en peper naar smaak.

  • Salade: fusilli inruim water volgens gebruiksaanwijzing op pak beetgaar koken, koud afspoelen en laten uitlekken. Kip, tomaten, bleekselderij, gorgonzola en dressing erdoor scheppen. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren en over salade strooien.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

-

Bron

-

f t g m