Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

De beste kipsalade ooit

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

1 kip van 1,2 kg (liefst scharrelkip of biologisch); zeezout; versgemalen zwarte peper; olijfolie; 1 ciabattabrood, in stukken gescheurd; 12 plakken pancetta; 50 gram rucola; bosje verse munt, blaadjes geplukt; 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie à 290 gram, uitgelekt en gehalveerd; balsamicoazijn; extra vierge olijfolie van goede kwaliteit

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Bestrooi de kip met zeezout en versgemalen zwarte peper en wrijf de kip in met een beetje olijfolie. Leg in een braadslede en braad 1 uur en 30 minuten of tot de kip gaar is. Voeg de laatste 30 minuten van de braadtijd het brood toe.

  • Neem uit de oven. Trek, als je kip een beetje is afgekoeld, het vlees met je handen of een paar vorken in lange stukken en zet apart.

  • Bak de plakken pancetta in een beetje olie knapperig. Schep de kip door de broodcroutons, rucola, munt, tomaat en pancetta. Breng op smaak met zout en peper, besprenkel met een beetje balsamicoazijn en extra vierge olijfolie.

Bereidingstijd

25 minuten plus 1½ uur in de oven plus 20 minuten afkoelen

Opmerkingen

-

Bron

delicious.

f t g m