Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Tuinbonensalade met salami

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

500 gram tuinbonen (diepvries); zout; 3 stengels bleekselderij; 1 rode paprika; 1 gele paprika; 4 halve perziken (uit blik); 200 gram salami in plakken van ½ cm; 150 gram gemengde sla; 50 gram verse roomkaas (Mon Chou); 3 eetlepels koffieroom; 1,5 eetlepel mayonaise; versgemalen peper; enkele toefjes peterselie

Bereiding

  • Kook de tuinbonen in water met zout in in 10 minuten gaar. Giet de bonen af in een vergiet en laat ze onder koud stromend water afkoelen en vervolgens uitlekken.

  • Maak intussen de stengels bleekselderij schoon en snijd ze in smalle boogjes. Was de paprika's, halveer ze en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtenvlees in kleine reepjes. Kook de bleekselderij en de paprika circa 2 minuten in ruim kokend water met zout. Giet de groenten af in een vergiet en laat ze onder koud stromend water afkoelen en vervolgens uitlekken.

  • Snijd de perziken in stukjes en de salami in kleine blokjes. Meng deze ingrediënten in een schaal door elkaar.

  • Prak de verse roomkaas samen met de koffieroom en de mayonaise tot een sausje. Voeg naar smaak zout en peper toe. Schep het sausje door de salade.

  • Garneer de salade met toefjes peterselie.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Spelen met Salades – Het Nederlands Zuivelbureau

f t g m