Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Warme salade met paneer, linzen en chutneydressing

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

400 gram paneer (Indiase kaas), in stukjes van 2 cm; 1 eetlepel milde currypoeder; 80 ml zonnebloemolie; 1 ui, in dunne ringen; 1 rode paprika, in dunne reepjes; 2 tenen knoflook, fijngesneden; 400 gram bruine linzen uit blik, afgespoeld en uitgelekt; 2 eetlepels mangochutney; 1 eetlepel appelciderazijn; 100 gram jonge spinazieblaadjes

Bereiding

  • Doe de paneer in een kom en schep om met ½ eetlepel van de currypoeder en zout naar smaak.

  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan op middel hoog vuur. Bak de paneer al omscheppend 2-3 minuten, tot het lichtgekleurd is. Laat de paneer uitlekken op keukenpapier en houd apart.

  • Voeg 1 eetlepel olie toe aan de pan en bak er de ui 3-4 minuten in tot hij zacht is. Voeg de paprika en knoflook toe en bak, af en toe omscheppend, 2-3 minuten. Voeg dan de linzen en de rest van de currypoeder toe. Bak nog 1-2 minuten, breng op smaak met zout en peper en verhit al omscheppend tot alles doorgewarmd en gemengd is. Neem van het vuur en laat iets afkoelen.

  • Meng voor de dressing de chutney, azijn en de overige 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.

  • Schep de spinazieblaadjes en de paneer door het warme linzenmengsel en sprenkel er de dressing over.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

Geef naan en yoghurt erbij.

Bron

delicious. november 2014

f t g m