Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aspergesalade met radijs en ei

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nodig voor 4 personen

500 gram witte asperges; 500 gram groene asperges; zout; peper; suiker; 2 eieren; 8 plakken stokbrood à circa 20 gram; 4 eetlepels witte balsamico; 3-4 eetlepels olijfolie; 4 eetlepels pompoenpitolie; 2 sjalotjes of 1 kleine ui; 100 gram jonge slamix; 1 bosje radijsjes

Bereiding

  • Was de asperges. Schil de witte asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Snijd van de groene asperges 1 cm van de onderkant af. Snijd de asperges in stukken.

  • Kook de witte asperges afgedekt in water met een snufje zout en een beetje suiker in circa 8 minuten gaar. Kook de groene asperges circa 4 minuten mee. Giet de asperges af en bewaar het kookvocht.

  • Kook de eieren. Laat ze schrikken onder koud water en daarna afkoelen. Rooster het stokbrood in de broodrooster of in een droge pan. Laat het afkoelen.

  • Roer de balsamico, 3 eetlepels aspergevocht, zout, peper en een beetje suiker door elkaar. Klop de olijfolie en 2 eetlepels pompoenpitolie erdoorheen. Pel en snipper de sjalotjes en roer ze door de vinaigrette. Was de slamix en laat hem goed uitlekken. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes.

  • Meng de asperges, de slamix, de radijsjes en de vinaigrette voorzichtig door elkaar. Pel de eieren en hak ze grof. Strooi het ei over de salade. Besprenkel het brood met 2 eetlepels pompoenpittenolie en serveer het bij de salade.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Koken & Genieten

f t g m