Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Griekse salade met gebakken feta

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

3-4 eetlepels citroensap; zout; peper; 1 theelepel suiker; 4 eetlepels olijfolie extra vierge; 2 little gems (kleine bindsla); 1 komkommer; 6-8 tomaten; 1 bosje platte peterselie; 150 gram zwarte olijven; 6 milde peperoni (pot); 300 gram feta; 2 eieren; 4-5 eetlepels bloem; 8-10 eetlepels paneermeel; 4-6 eetlepels olie

Bereiding

  • Breng voor de vinaigrette het citroensap op smaak met zout, peper en de suiker. Klop er 4 eetlepels olijfolie doorheen.

  • Maak de little gems schoon, schud ze droog en snijd ze in repen. Maak de komkommer schoon, snijd hem in de lengte in vieren en snijd hem in stukken. Maak de tomaten schoon en snijd ze in plakken. Was de peterselie, schud hem droog, pluk de blaadjes van de takjes en hak de blaadjes fijn. Meng in een grote kom de sla, de komkommer, de tomaten, de peterselie, de olijven en de peperoni met de vinaigrette.

  • Snijd de feta in repen van 1,5-2 cm dik. Kluts de eieren in een diepe schaal. Wentel de feta na elkaar eerst in de bloem, dan in de eieren en ten slotte in het paneermeel.

  • Verhit 4-6 eetlepels olie in een grote pan. Bak de feta er in circa 5 minuten rondom goudbruin in. Laat de feta kort op keukenpapier uitlekken en verdeel de feta over de salade.

Bereidingstijd

40 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Foodies

f t g m