Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Bonensalade met gebraden eend en verse spinazie

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

olijfolie; 2 wortels, geschild, fijngesneden; 2 stengels bleekselderij, fijngesneden; 2 uien gepeld, fijngesneden; 2 tenen knoflook, geperst; 1 blik witte bonen of flageoletbonen à 400 gram; rode wijnazijn; extra vierge olijfolie; 2 eendenborsten à circa 160 gram; rasp van 1 (bio)sinaasappel; 2 eetlepels halfvolle crème fraîche; 100 gram spinazie

Bereiding

  • Schenk een flinke scheut olijfolie in een middelgrote pan en zet deze op matig vuur.

  • Voeg de wortel, bleekselderij, ui en knoflook toe en bak circa 10 minuten of tot de groenten zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg de bonen (en het vocht uit de pot) toe en breng goed op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Laat 10-15 minuten zachtjes koken, of tot het mengsel mooi romig is, voeg indien nodig een scheutje water toe. Voeg een flinke scheut rode wijnazijn toe, een scheut extra vierge olijfolie en roer goed door. Proef, pas de smaak zonodig aan en zet apart.

  • Bestrooi intussen de eendenborsten met zout en peper en de sinaasappelrasp. Leg de eendenborsten met de velkant onder in een koude koekenpan met antiaanbaklaag, zet de pan op middelhoog vuur en laat het vel in circa 6 minuten knapperig worden. Keer de eendenborsten als ze goudbruin zijn en bak nog 4 minuten of tot de eend gaar is maar in het midden nog een beetje rosé. Laat een paar minuten rusten en snijd de eend in plakken van 1 cm dik.

  • Serveer de lauwwarme bonen met een beetje crème fraîche erdoor, leg de eendenborst erop en bestrooi met de spinazie.

Bereidingstijd

1 uur

Opmerkingen

-

Bron

delicious.

f t g m