Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Kisir met kikkererwten en halloumi

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Kisir heeft als hoofdingrediënt bulgur en vindt zijn oorsprong in de Turkse keuken. Deze variant komt uit delicious. en heeft bij ons inmiddels al diverse keren op tafel gestaan. De salade is ook goed mee te nemen als lunch.

Nodig voor 4 personen

4 eetlepels olijfolie; 1 ui, fijngesneden; 2 tenen knoflook, fijngesneden; 70 gram tomatenpuree; ½ eetlepel gemalen komijn; 300 gram fijne bulgur; 2 eetlepels pijnboompitten; 3 eetlepels extra vierge olijfolie; 3 trostomaten; 1 blikje kikkererwten (uitgelekt 225 gram); sap en rasp van 1 (bio)limoen; blad van 2 bossen koriander, munt en/of platte peterselie, fijngesneden; 225 gram halloumi; versgemalen chilivlokken

Bereiding

  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Schep de tomatenpuree en komijn erdoor en bak 1 minuut zachtjes mee.

  • Schep de bulgur erdoor. Schenk 400 ml heet water erbij en leg een deksel op de pan. Neem de pan van het vuur en laat afgedekt 10 minuten wellen.

  • Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten en schud op een bord. Snijd de tomaten in kwarten, snijd de zaadlijsten eruit en dan in blokjes.

  • Roer de bulgur met een vork los. Schep de tomaat, kikkererwten en pijnboompitten door de bulgur. Voeg de extra vergine olijfolie, het sap en de rasp van de limoen en naar smaak verse kruiden erdoor. Bewaar de salade tot serveren in de koelkast.

  • Verhit de laatste 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de halloumi goudbruin in 3-4 minuten. Schep de halloumi door de kisir en breng op smaak met zout en chilivlokken.

f t g m