Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Geblakerde kip san fran-quinoasalade

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Dit is een lekkere maaltijdsalade met quinoa als basis, zoet, zuur, zout en pit zorgen voor een mooie balans. Het originele recept komt uit Jamie in 15 minuten van Jamie Oliver. Ik heb het her en der wat aangepast naar onze smaak.

Nodig voor 4 personen 

300 gram quinoa; 1 verse rawit peper; 100 gram bladspinazie; 4 lente-uitjes, schoongemaakt; 1 bosje verse koriander; 1 bosje verse munt, alleen de blaadjes; 2 kipdijfilets, van 200 gram elk, zonder vel; 1 volle theelepel gemalen piment; 1 volle theelepel paprikapoeder; olijfolie; 2 paprika's, verschillende kleuren; 1 grote mango, rijp; 1 limoen; 2 eetlepels extra vierge olijfolie; 1 rijpe avocado; 50 gram feta, verkruimeld; 1 bakje tuinkers; 4 eetlepels Griekse yoghurt

Extra nodig: keukenmachine; bakpapier

Bereiding

  • Doe de quinoa met ruim kokend water in de pan en doe de deksel erop. Doe de rawit peper, spinazie, lente-uitjes en koriander (houd een paar blaadjes apart) in de keukenmachine, doe de munt erbij en hak alles fijn. Leg de kipdijfilets op een groot stuk bakpapier en hussel ze met peper en zout, het piment en paprikapoeder door elkaar. Vouw het papier over de filets heen en sla ze plat met een deegroller tot een dikte van 1 cm. Leg ze met 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan, draai ze na 3 tot 4 minuten om en bak ze tot ze een beetje 'zwartgeblakerd' en gaar zijn.

  • Haal de zaadjes uit de paprika's, snijd de paprika's elk in 8 reepjes, doe ze in de koekenpan en schep ze regelmatig om. Schil de mango en snijd die in stukjes. Giet de quinoa af, spoel de korrels met koud water, giet ze opnieuw af en schep ze op een dienblad of serveerschaal. Hussel het fijngehakte spinaziemengsel erdoor, knijp de limoen erboven uit, doe de extra vierge olijfolie erbij, meng alles goed en voeg naar smaak peper en zout toe.

  • Strooi de stukjes mango en de gebakken reepjes paprika over de quinoa. Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep met een theelepel krullen van het vruchtvlees over de salade. Snijd de kip in reepjes en hussel die met vocht en al door de salade. Strooi de feta, de apart gehouden blaadjes koriander en de tuinkers erover en schep een paar kloddertjes Griekse yoghurt erop.

f t g m