Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Koude driekleuren fusilli

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Deze pastasalade met paprika's en kip is makkelijk te maken en is een prima avondmaaltijd. Het recept komt uit Grenzeloos koken van Giovanni Caminita.

Nodig voor 4 personen 

300 gram fusilli tricolore; olijfolie; 1 rode paprika; 1 groene paprika; 3 lente-uitjes; 50 gram pijnboompitten; 100 gram rucola; 100 gram macadamianoten; 1 kropsla

Nodig voor de kip: 4 blaadjes salie; 1 takje rozemarijn; 1 rode peper; 300 gram kipfilet; olijfolie; 1 citroen; 1 theelepel gedroogde oregano

Bereiding

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking giet af en spoel de pasta koud. Voeg een scheutje olijfolie toe om plakken te voorkomen.

  • Snijd de salie en rozemarijn fijn. Hak de rode peper fijn. Marineer de kipfilet in een schaal met olijfolie, sap van de citroen, salie, rozemarijn, oregano en de chilipeper. Verwarm een grillpan en gril de kipfilet in circa 10 minuten om en om goudbruin. Snijd de kipfilet in reepjes.

  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes. Snijd de lente-uitjes in fijne ringen. Verhit olijfolie in een pan en fruit de lente-uitjes circa 3 minuten. Voeg de paprika’s en pijnboompitten toe en bak 5 minuten mee. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Snijd de rucola fijn. Meng alle ingrediënten en de kipreepjes met de pasta. Hak de macadamianoten. Pluk de kropsla en leg de bladeren op een schaal. Leg de pastasalade er bovenop en strooi de macadamianoten erover. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

f t g m