Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Bulgursalade

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bulgursalade

Ingrediënten 

300 gram bulgur; 2 kleine aubergines, in stukjes; 1 courgette, in stukjes; 1 komkommer, in stukjes; 2 eetlepels arachide-olie, om in te bakken

Voor de dressing: 100 ml olijfolie, extra vergine; 6 eetlepels witte wijnazijn; zout; peper; 100 gram walnoten; 200 gram feta, verkruimeld; 10 takjes verse munt, blaadjes

Bereiding

  • Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.

  • Bestrooi de stukjes aubergine met ruim zout, laat intrekken (10 tot 15 minuten), spoel af en dep droog.

  • Bak de groenten in hete olie in een diepe pan.

  • Maak een dressing van olijfolie, azijn, peper en zout. Schep de dessing door de bulgur.

  • Schep vervolgens de groente door de bulgur.

  • Rooster de walnoten even in een droge koekenpan.

  • Strooi noten, feta en munt over de salade en serveer.

Bereidingstijd

25 minuten

Bron

ELLE Eten

f t g m