Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Pastasalade met maïs en feta

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Image

Ingrediënten 

200 gram fusilli; 150 gram ontbijtspek, in plakjes; 4 eetlepels olijfolie; 300 gram maïskorrels, uitgelekt; 125 gram feta, in blokjes; 3 lente-uitjes, in dunne ringetjes; 2 eetlepels rode wijnazijn; versgemalen peper

Bereiding

  • Kook de fusilli beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel de fusilli vervolgens af onder koud water zodat de pasta niet meer nagaart.

  • Doe de olijfolie in de pan en bak het ontbijtspek knapperig, voeg de lente-uitjes toe en bak heel even mee. Blus vervolgens af met de rode wijnazijn en breng op smaak met de versgemalen zwarte peper.

  • Schep de pasta, feta en maïs door elkaar. Schep vervolgens het ontbijtspek met de lente-uitjes en de olie door de pastasalade en serveer.

Bereidingstijd

15 minuten

Opmerkingen

Lekker met stokbrood.

Bron

Spelen met Salades – Het Nederlands Zuivelbureau

f t g m