Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Caesarsalade

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

1 stokbrood boulogne; 1½ dl olijfolie extra vierge; 3 eieren; 1 blikje ansjovisfilets; 2 tenen knoflook, fijngesneden; sap van ½ citroen; zakje gemengde krulsla; 50 gram belegen boerenkaas, in kleine blokjes

Bereiding

  • Kook de eieren in kokend water in 6-8 minuten hard. Pel de eieren.

  • Snijd de helft van het stokbrood in blokjes van circa 1 cm.

  • Doe 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de blokjes brood tot ze krokant zijn.

  • Doe 4 ansjovisfilets, 1 gekookt ei, de knoflook en het citroensap in een mengbeker en pureer deze met de staafmixer tot een mooi glad mengsel. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. Breng op smaak met peper.

  • Meng de sla met 4 eetlepels van de dressing en verdeel deze over de borden.

  • Halveer de overgebleven eieren. Verdeel de eieren en de ansjovisfilets over de borden.

  • Schep de croutons erover en strooi de blokjes kaas over de salade.

  • Verdeel de rest van de dressing over de borden.

  • Serveer met het overgebleven stokbrood.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

Bron

Eigen recept

f t g m