Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Lauwwarme paddenstoelensalade met brie

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Vegetarisch hoofdgerecht voor 2 personen

Image

Ingrediënten 

400 gram paddenstoelen (kastanjechampignons oesterzwammen, shiitake); 2 eetlepels sesamolie; 1 teentje knoflook, gepeld en geperst; zout; versgemalen peper; stukje gemberwortel (2 cm), geschild en geraspt; 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt; 3 eetlepels ketjap manis; 1 krop (eiken)bladsla, losgehaald; 1 citroen, in plakjes; 150 gram brie, in reepjes; 2 eetlepels gehakte bieslook

Bereiding

  • Borstel de paddenstoelen of veeg ze schoon. Snijd ze in plakjes.

  • Verhit de sesamolie in een wok en roerbak de paddenstoelen 2 minuten.

  • Schep knoflook, zout, peper, gemberwortel, de rode peper en de sojasaus erdoor.

  • Verdeel de sla over 2 borden.

  • Schep een bergje paddenstoelen met de pikante sojasaus uit de wok erop.

  • Garneer met citroen en brie.

  • Strooi bieslook over de salade.

Bereidingstijd

25 minuten

Opmerkingen

Lekker met donker stokbrood.

Zelf heb ik het zout weggelaten omdat er sojasaus door het gerecht gaat en het dan erg zout wordt.

Bron

Boodschappen

f t g m