Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gegrilde-garnalensalade met mango

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

500 gram rauwe garnalen; 2 dikke tenen knoflook, gepureerd; rasp en sap van 1 citroen; 2 eetlepels olijfolie; 140 gram jonge slablaadjes; 1 verse mango, geschild, in stukken; 1 rode paprika, in reepjes; 12 kerstomaatjes; geroosterde paprikasaus met koriander

Bereiding

  • Meng de garnalen met de knoflook en het citroenrasp en bestrooi met zout en versgemalen peper. Dek af en laat in de koelkast tenminste 10 minuten tot 2 uur marineren.

  • Verhit de olie in een zware koekenpan of grillpan en bak de garnalen op halfhoog vuur ongeveer 1½ minuut aan elke kant tot ze roze en licht gekarameliseerd zijn. Neem van het vuur en besprenkel met citroensap.

  • Verdeel de slablaadjes over een groot bord en verdeel de mango, paprika en kerstomaatjes erover. Schep de garnalen met hun sappen erop en serveer met geroosterde-paprikasaus met koriander

Bereidingstijd

20 minuten plus 2 uur marineren

Opmerkingen

Gebruik voor een lekkere variatie in plaats van de mango en rode paprika 1 grote, net rijpe, in blokjes gesneden avocado. Serveer met de romige Marokkaanse dressing.

Bron

delicious.

f t g m