Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aardbeien-semifreddo

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Semmifreddo di fragola

Italiaans nagerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

3 eieren; 100 gram basterdsuiker; 400 ml melk; 300 ml slagroom; 250 gram geroosterde blanke amandelen, grof gemalen; 250 gram aardbeien, gepureerd; 4 eetlepels poedersuiker; 12 savoiardi (Italiaanse lange vingers); 75 ml zoete witte (dessert)wijn

Voor de gemarineerde aardbeien: 250 gram aardbeien, in grove stukken; 75 ml zoete witte (dessert)wijn; 1 vanillestokje; 75 ml honing; handje muntblaadjes

Extra: springvorm van 22 cm doorsnede, bekleed met plasticfolie

Lees meer: Aardbeien-semifreddo

Aardbeienpannacotta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Nagerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

185 ml slagroom; 55 gram fijne kristalsuiker; 4 blaadjes gelatine of 4 eetlepels poedergelatine; 625 gram verse aardbeien, kroontjes verwijderd; 250 ml yoghurt; poedersuiker, voor het bestuiven

Lees meer: Aardbeienpannacotta

Bananen van Josephine

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Frans nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 bananen; 50 gram poedersuiker; 2 eetlepels citroensap; 4 eetlepels rum; 50 gram bitterkoekjes; 50 gram boter; 1 dl crème fraîche; 25 gram chocolade, schaafsel

Lees meer: Bananen van Josephine

Cannoli Siciliana

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 grote bakken frambozen; 6 volle eetlepels vanillesuiker; 200 gram ricotta; 100 gram goede pure chocola, gehakt; 50 gram pistachenootjes, gehakt; 50 gram gekonfijte vruchtjes, gehakt; 12 cannolikoekjes; poedersuiker

Lees meer: Cannoli Siciliana

f t g m