Copyright 2017 - Mijn keukenschrift

Aardbeien-semifreddo

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Semmifreddo di fragola

Italiaans nagerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

3 eieren; 100 gram basterdsuiker; 400 ml melk; 300 ml slagroom; 250 gram geroosterde blanke amandelen, grof gemalen; 250 gram aardbeien, gepureerd; 4 eetlepels poedersuiker; 12 savoiardi (Italiaanse lange vingers); 75 ml zoete witte (dessert)wijn

Voor de gemarineerde aardbeien: 250 gram aardbeien, in grove stukken; 75 ml zoete witte (dessert)wijn; 1 vanillestokje; 75 ml honing; handje muntblaadjes

Extra: springvorm van 22 cm doorsnede, bekleed met plasticfolie

Lees meer: Aardbeien-semifreddo

Aardbeienpannacotta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Nagerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

185 ml slagroom; 55 gram fijne kristalsuiker; 4 blaadjes gelatine of 4 eetlepels poedergelatine; 625 gram verse aardbeien, kroontjes verwijderd; 250 ml yoghurt; poedersuiker, voor het bestuiven

Lees meer: Aardbeienpannacotta

Bananen van Josephine

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Frans nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

4 bananen; 50 gram poedersuiker; 2 eetlepels citroensap; 4 eetlepels rum; 50 gram bitterkoekjes; 50 gram boter; 1 dl crème fraîche; 25 gram chocolade, schaafsel

Lees meer: Bananen van Josephine

Appelcrumble met pijnboompitten

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

50 gram pijnboompitten; 100 gram bloem; 100 gram lichtbruine basterdsuiker; 1 theelepel koekkruiden; 100 gram boter; 3 granny smith-appels, geschild, in partjes; 2 eetlepels honing; 50 gram kristalsuiker; rasp van 1 citroen

Lees meer: Appelcrumble met pijnboompitten

Cannoli Siciliana

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 grote bakken frambozen; 6 volle eetlepels vanillesuiker; 200 gram ricotta; 100 gram goede pure chocola, gehakt; 50 gram pistachenootjes, gehakt; 50 gram gekonfijte vruchtjes, gehakt; 12 cannolikoekjes; poedersuiker

Lees meer: Cannoli Siciliana

f t g m