Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Pannacotta met glanzende perziken

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Italiaans nagerecht voor 4 personen

Image  

Ingrediënten 

6 blaadjes gelatine; 1 (liefst biologische) citroen; 6 dl slagroom; 1 vanillestokje; 40 gram ruwe rietsuiker; 4 dl mousserende witte wijn; 2 verse perziken, ontpit, in plakjes

Extra nodig: 4 eenpersoonsschaaltjes met een doorsnede van 10 cm of kopjes

Bereiding

  • Week de gelatineblaadjes circa 10 minuten in ruim koud water tot ze zacht zijn.

  • Boen de citroen goed schoon. Schil het geel van de citroen en snijd de schil dan in dunne reepjes (of gebruik hiervoor een citroentrekker).

  • Schenk de slagroom in een steelpan. Snijd het vanillestokje overlangs open, schraap het merg eruit met een theelepel en voeg dit samen met de citroenschil en de rietsuiker toe aan de room. Verwarm de room circa 3 minuten op laag vuur, blijf roeren tot de suiker is opgelost.

  • Los de uitgeknepen gelatine op in 4 eetlepels van de room.

  • Neem de pan van het vuur en schenk de room door een zeef. Roer dan de opgeloste gelatine door de room. Verdeel de room over de schaaltjes en zet deze minstens 4 uur of een hele nacht in de koelkast tot de room is opgesteven.

  • Schenk de mousserende wijn over de perzikplakjes en zet tot gebruik afgedekt weg.

  • Neem vlak voor het serveren de perziken uit de wijn. Kook de wijn in een steelpan in circa 10 minuten in tot 3/4 dl siroop.

  • Garneer de panna cotta met de verse perziken en schenk er een paar lepels warme wijnsiroop over.

Bereidingstijd

30 minuten plus minimaal 4 uur opstijven

Opmerkingen 

Dit roomdesert kan een dag van tevoren gemaakt worden. Gebruik dan maar 5 blaadjes gelatine, omdat het langer in de koelkast staat om op te stijven.

Wij vonden dit nagerecht wat vlak van smaak. De volgende keer willen we het maken met een scheutje likeur en/of verkruimelde bitterkoekjes erdoor.

Bron

Tip Culinair

f t g m