Kaneelbavarois
- Details
- Hits: 2516
Nagerecht voor 4 personen
Ingrediënten
300 ml melk; 1 theelepel gemalen kaneel; 35 gram suiker; 15 gram vanillesuiker; 3 eierdooiers; 3 blaadjes gelatine; 175 ml slagroom
Bereiding
-
Leg de gelatineblaadjes in koud water te weken (minimaal 10 minuten).
-
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker en de helft van de vanillesuiker tot ze licht en schuimig zijn.
-
Doe de melk, kaneel, de rest van de suiker en de rest van de vanillesuiker in een pannetje en breng dit aan de kook.
-
Klop het melkmengsel door de eierdooiers en verwarm tot de pudding aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Niet laten koken, want dan gaat de pudding schiften.
-
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de hete pudding. Laat de pudding in een schone kom afkoelen.
-
Klop de slagroom en schep deze door de pudding. Verdeel over 4 met olie ingevette vormpjes en zet ze in de koelkast.
-
Serveer elk portie met een tuile erbij.
Bereidingstijd
30 minuten + 3 uur opstijven in de koelkast