• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Kaneelbavarois

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nagerecht voor 4 personen

Image  

Ingrediënten 

300 ml melk; 1 theelepel gemalen kaneel; 35 gram suiker; 15 gram vanillesuiker; 3 eierdooiers; 3 blaadjes gelatine; 175 ml slagroom

Bereiding

  • Leg de gelatineblaadjes in koud water te weken (minimaal 10 minuten).

  • Klop de eierdooiers met de helft van de suiker en de helft van de vanillesuiker tot ze licht en schuimig zijn. 

  • Doe de melk, kaneel, de rest van de suiker en de rest van de vanillesuiker in een pannetje en breng dit aan de kook.

  • Klop het melkmengsel door de eierdooiers en verwarm tot de pudding aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Niet laten koken, want dan gaat de pudding schiften.

  • Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de hete pudding. Laat de pudding in een schone kom afkoelen.

  • Klop de slagroom en schep deze door de pudding. Verdeel over 4 met olie ingevette vormpjes en zet ze in de koelkast.

  • Serveer elk portie met een tuile erbij.

Bereidingstijd

30 minuten + 3 uur opstijven in de koelkast

f t g m