Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Tiramisu

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

3 eetlepels extra sterke espressokoffie; 2 eetlepels koffielikeur of rum; 12-15 lange vingers; 2 grote eieren, gesplitst; 50 gram poedersuiker; 225 gram mascarpone; 60-75 gram pure chocolade, geraspt

Extra nodig: lage schaal

Bereiding

  • Meng de koffie met 1 eetlepel likeur. Doop de lange vingers in het koffiemengsel en leg ze naast elkaar in de schaal (de bodem moet bedekt zijn).

  • Schenk de rest van het koffiemengsel over de lange vingers.

  • Klop de eiwitten stijf en glanzend.

  • Klop de eidooiers met de suiker tot een dik en romig mengsel.

  • Klop de mascarpone en 1 eetlepel likeur erdoor en spatel daarna voorzichtig de eiwitten erdoor.

  • Verdeel dit mascarponemengsel over de lange vingers. Strooi de chocolade erover, dek de schaal af en zet de tiramisù minstens 6 uur (of 1 nacht) in de koelkast.

Bereidingstijd

25 minuten plus minimaal 6 uur in de koelkast

Opmerkingen

-

Bron

Tip Culinair

f t g m