Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Koppuddinkjes met kaneel en amandelkaramel

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

3 blaadjes witte gelatine; 4 dl slagroom; 1 dl volle melk; 100 gram suiker; 1 kaneelstokje; 2 eetlepels kaneellikeur; 20 gram amandelen, fijngehakt; 25 gram ongezouten roomboter, in blokjes; 1 kleine theelepel fleur de sel

Bereiding

  • Week de gelatine in een diep bord met ruim koud water.

  • Breng de slagroom met de melk, 50 gram suiker en het kaneelstokje tegen de kook. Laat op zacht vuur 15 minuten trekken.

  • Neem de pan van het vuur en los de goed uitgeknepen gelatineblaadjes al roerende op in de warme room.

  • Voeg de kaneellikeur toe en schenk de room door een zeef in 4 kopjes. Laat de puddinkjes afkoelen en zet ze minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

  • Smelt in een pan met dikke bodem op laag vuur de resterende suiker en laat goudbruin kleuren. Voeg de amandel, de roomboter en de helft van de fleur de sel toe en roer tot een egale karamel. Leg een vel bakpapier op een plank en strijk er de karamel op uit. Bestrooi met de resterende fleur de sel en laat de karamel afkoelen tot hij hard is. Breek de karamel in grove schotsen.

  • Serveer de roompuddinkjes in de kopjes en geef er de karamelschotsen bij.

Bereidingstijd

20 minuten plus 3 uur in de koelkast

Opmerkingen

-

Bron

Tip Culinair

f t g m