Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Flensjes met mangojam en cointreau-saus

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nagerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

100 gram bloem; 1 ei; 1 eierdooier; 300 ml melk; 30 gram gesmolten boter plus wat extra; 200 ml mangojam (zie recept); 100 ml dikke Griekse yoghurt; 1 theelepel citroenrasp

Voor de cointreau-saus: 110 gram fijne kristalsuiker; 1 (liefst biologische) citroen, schil dun afgesneden zonder het wit, in reepjes; 1 (liefst biologische) sinaasappel, schil dun afgesneden zonder het wit, in reepjes; 40 ml cointreau

Bereiding

  • Klop van de bloem, ei, eierdooier, melk en een snuf zout een glad beslag. Laat 30 minuten rusten. Roer er de gesmolten boter door.

  • Vet een koekenpan van 18 cm doorsnede in met gesmolten boter en verhit op matig vuur. Laat een juslepel beslag gelijkmatig over de bodem uitvloeien. Bak het flensje 1-2 minuten tot zich belletjes op het oppervla vormen en de rand van het flensje loslaat van de pan, keer het en bak de andere kant. Laat op een bord glijden en bak zo nog 11 flensjes. Stapel de flensjes op met velletjes bakpapier ertussen.

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Meng mangojam, yoghurt en citroenrasp in een kom. Verdeel deze vulling over de flensjes en vouw elk flensje in vieren. Leg ze in een ondiepe, ingevette ovenschaal, dek af met aluminiumfolie en laat ze 5-6 minuten doorwarmen in de oven.

  • Verwarm voor de cointreau-saus de suiker met de citroen- en sinaasappelreepjes (houd iets achter voor de garnering) en 125 ml water in een steelpan al roerend op matig vuur tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, draai het vuur wat lager en kook de stroop 2-3 minuten in. Neem van het vuur en roer de cointreau erdoor.

  • Schep op elk bord twee warme flensjes en sprenkel er wat cointreau-saus over. Garneer met citroen- en sinaasappelreepjes en serveer indien gewenst met een schepje room.

Bereidingstijd

35 minuten plus 10 minuten in de oven.

Opmerkingen

-

Bron

delicious.

f t g m