• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Pannacotta van amarenakersen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

2 blaadjes rode gelatine; 300 ml slagroom; 200 ml melk; 100 ml kersensiroop; 1 theelepel vanillesuiker; kristalsuiker; amarenakersen op siroop; geraspte schil en sap van 1 citroen

Extra nodig: 4 ronde vormpjes

Bereiding

  • Week de blaadjes gelatine in een bakje met wat koud water. Breng de room met de melk aan de kook. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en roer hem door de room. Giet de kersensiroop, de citroenrasp en het citroensap erbij en roer de vanillesuiker erdoor. Voeg naar believen extra suiker toe om extra te zoeten.

  • Giet het mengsel in de vormpjes en laat goed afkoelen. Zet de vormpjes weg in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven.

  • Dompel de vormpjes voor het serveren heel even tot aan de rand in warm water en stort de puddinkjes op de borden.

  • Garneer met wat amarenakersen en eventueel nog wat siroop.

Bereidingstijd

20-25 minuten plus 3 uur opstijven

Opmerkingen

-

Bron

Wining & Dining

f t g m