Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Pannacotta affogato

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Italiaans nagerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

600 ml slagroom; 200 ml melk; 125 gram fijne kristalsuiker; 1 vanillestokje, gespleten en merg eruit geschraapt; 4 gelatineblaadjes

Voor de koffiesiroop: 200 ml sterke espressokoffie; 65 gram fijne kristalsuiker; 65 ml frangelico

Bereiding

  • Verwarm de room, melk, suiker en het vanillestokje met het merg in een steelpan op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Breng net tegen de kook aan, neem van het vuur en laat 15 minuten trekken.

  • Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verhit intussen de room zachtjes opnieuw op laag vuur. Knijp de gelatine uit, voeg de blaadjes toe aan de room en roer tot de gelatine is opgelost. Laat licht afkoelen, schenk door een zeef en schenk in 6 glazen van 250 ml inhoud. Dek af met plasticfolie en zet een nacht in de koelkast om stevig te worden.

  • Verwarm voor de koffiesiroop de koffie en suiker in een kleine steelpan op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Laat 2-3 minuten zachtjes koken tot het mengsel wat dikker is en neem van het vuur. Laat volledig afkoelen. Roer de likeur erdoor en schenk vlak voor het serveren over de pannacotta's.

Bereidingstijd

25 minuten plus 15 minuten trekken plus 1 nacht opstijven in de koelkast plus 30 minuten afkoelen

Opmerkingen 

Begin een dag van tevoren met dit recept.

Bron

delicious.

f t g m