• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Aardbeienpannacotta

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Nagerecht voor 6 personen

Ingrediënten 

185 ml slagroom; 55 gram fijne kristalsuiker; 4 blaadjes gelatine of 4 eetlepels poedergelatine; 625 gram verse aardbeien, kroontjes verwijderd; 250 ml yoghurt; poedersuiker, voor het bestuiven

Bereiding

  • Doe de slagroom en suiker in een pan en breng zachtjes aan de kook, roer om de suiker te laten oplossen.

  • Week de gelatine in koud water tot deze zacht is. Knijp het overtollige water eruit en doe de gelatine bij de hete room, blijf roeren tot alles volledig is opgenomen.

  • Pureer 500 gram aardbeien in een keukenmachine glad en schenk ze door een zeef om de aardbeienzaadjes te verwijderen. Roer de yoghurt door de aardbeienpuree. Voeg het roommengsel toe en roer tot alles gemengd is.

  • Verdeel over 6 ramequins van 125 ml inhoud, dek af met plasticfolie en laat tenminste 8 uur (liever nog een nacht) in de koelkast opstijven.

  • Doop, om de pannacotta uit de vorm te krijgen, de ramequins een paar seconden in heet water en stort de puddinkjes op de bordjes.

  • Snijd de rest van de aardbeien in plakjes. Leg op elk puddinkje wat plakjes en bestuif licht met poedersuiker en serveer direct.

Bereidingstijd

25 minuten plus 8 uur – 1 nacht opstijven in de koelkast

Opmerkingen

-

Bron

delicious.

f t g m