Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Sinaasappelsyllabub

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Italiaans nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten

50 gram fijne tafelsuiker; sap en rasp van 1 sinaasappel; 1 eetlepel citroensap; 50 ml sinaasappellikeur; 1 eetlepel honing; paar druppels oranjebloesemwater; 200 ml slagroom; 100 gram mascarpone

Bereiding

  • Roer suiker, citrussap, likeur en honing door elkaar tot de suiker is opgelost.

  • Giet de slagroom erbij en roer. Schep de mascarpone erbij en roer. Klop met een mixer de massa op een langzame stand stijf en luchtig. De room moet lekker dik en stevig zijn, maar niet te.

  • Schep in hoge glazen met een flinke dot bovenop, bestrooi met sinaasappelrasp en serveer.

Bereidingstijd

10 minuten

Bron

ELLE Eten

f t g m