Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Cheesecake van geitenkaas

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Nagerecht voor 8 personen

Ingrediënten

450 gram zachte verse geitenkaas; 6 eieren; 1 dl room, lobbig geklopt; 200 gram suiker; 100 gram amandelen, grof gehakt; 1 eetlepel amandellikeur; geraspte schil van 1 citroen; poedersuiker

Bereiding

  • Klop de eieren met de geitenkaas tot een glad mengsel.

  • Meng dan met de room, suiker, amandelen, amandellikeur en geraspte citroenschil.

  • Schenk het mengsel in een ingevette springvorm (24 tot 28 cm doorsnede) en bak de taart in 45 minuten in een oven van 200°C goudbruin.

  • Bestrooi de taart met poedersuiker.

Bereidingstijd

15 minuten plus 45 minuten in de oven

Opmerkingen

-

Bron

Wining & Dining

f t g m