Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Aardbeien-semifreddo

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Semmifreddo di fragola

Italiaans nagerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten 

3 eieren; 100 gram basterdsuiker; 400 ml melk; 300 ml slagroom; 250 gram geroosterde blanke amandelen, grof gemalen; 250 gram aardbeien, gepureerd; 4 eetlepels poedersuiker; 12 savoiardi (Italiaanse lange vingers); 75 ml zoete witte (dessert)wijn

Voor de gemarineerde aardbeien: 250 gram aardbeien, in grove stukken; 75 ml zoete witte (dessert)wijn; 1 vanillestokje; 75 ml honing; handje muntblaadjes

Extra: springvorm van 22 cm doorsnede, bekleed met plasticfolie

Bereiding

  • Klop met een mixer de eieren en suiker licht en schuimig.

  • Breng de melk met 150 ml slagroom tegen de kook aan, voeg van het vuur het ei-suikermengsel toe en roer goed door. Zet terug op laag vuur en blijf roeren tot het mengsel dikker wordt. Laat helemaal afkoelen.

  • Klop de rest van de slagroom stijf en meng het samen met de amandelen door het ei-roommengsel. Schep dan de aardbeienpuree en poedersuiker erdoor. Schenk een deel in de taartvorm. Doop de savoiardi in de helft van de wijn en bedek er de aardbeienroom mee. Schep de rest van het aardbeienmengsel erop, dek af en zet circa 4 uur in de vriezer.

  • Verwarm voor de aardbeien de rest van de wijn met het vaillestokje. Roer van het vuur de honing erdoor. Haal het vanillestokje eruit, snij het in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg dat toe aan de wijn. Schep de aardbeien en de munt erbij en laat minstens 1 uur marineren.

  • Snij de semifreddo in punten en serveer met de aardbeien.

Bereidingstijd

30 minuten + 4 uur vriezen en marineren

Opmerkingen

-

Bron

ELLE Eten

f t g m