• Vongole

  • Ravioli

  • Tulbandjes

  • Aardbeienrol

Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Verstilde champagne

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Nagerecht voor 4 personen



Ingrediënten 

3 blaadjes witte gelatine; 4 dl champagne, op kamertemperatuur; 50 gram suiker; 100 gram frambozen; 0,5 bekertje slagroom à 1,25 dl; 2 theelepels poedersuiker

Bereiding

  • Voorbereiden (kan 1 dag van tevoren, moet circa 2 uur van tevoren): Week de blaadjes gelatine circa 5 minuten in een kom met ruim koud water.

  • Verwarm 0,5 dl champagne in een steelpan en los de suiker erin op.

  • Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes van het vuur af al roerende op in het warme vocht. Laat dit iets afkoelen en schenk het in een kom. Roer de rest van de champagne erdoor. Schenk dit mengsel in 4 champagneflûtes. 

  • Zet de flûtes in de koelkast en laat dit in circa 20 minuten geleiachtig worden. Laat de frambozen in de champagnegelei zakken en laat het in de koelkast in circa 1 uur verder opstijven. 

  • Bereiden: Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig en schep een dun laagje room op de champagnegelei in de flûtes.

Bereidingstijd

20 minuten voorbereiden plus 1,5 uur opstijven in de koelkast plus 5 minuten bereiden

Opmerkingen

-

Bron

Tip Culinair

f t g m