Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Frisse limoenjelly met basilicum

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

6 blaadjes witte gelatine; 3 limoenen, geperst; 15 gram verse basilicum; 1 theelepel olijfolie met basilicum; 100 gram suiker

Extra nodig: puddingvormpjes, à 150 ml

Bereiding

  • Laat de gelatine 5 minuten weken in koud water.

  • Breng 400 ml water met de suiker aan de kook.

  • Knijp de gelatine uit, neem het suikerwater van het vuur en los hierin de gelatine op. Roer het limoensap erdoor en laat het mengsel afkoelen, tot het lobbig begint te worden.

  • Snijd de basilicum in ragfijne reepjes. Roer de fijngesneden basilicum door het lobbige gelatinemengsel. Zo zakt de basilicum straks niet naar de bodem van de puddinkjes.

  • Vet de vormpjes dun in met basilicumolie en verdeel het gelatinemengsel erover. Laat de jelly in de koelkast in ongeveer 2 uur opstijven.

  • Dompel de puddingvormpjes even tot de rand in een bak met heet water, om ze makkelijk te storten. Leg een bord op elk vormpje, draai ze een voor een om en laat de jelly uit elk vormpje glijden.

Bereidingstijd

20 minuten plus 2 uur wachttijd

Opmerkingen

De jelly heeft wat meer opstijftijd nodig als in het recept vermeld, het duurde zeker 4 uur alvorens de jelly opgestijfd was.

Bron

Allerhande

f t g m