Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Kokos-flensjes

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Kanom Kluk

Thais nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

125 gram rijstebloem; 2 eieren; 1 mespunt zout; 50 gram fijne tafelsuiker; 4 dl dunne kokosmelk; 2 theelepels vanillesuiker; 50 gram gedroogde kokos; 2 eetlepels olie; 50 gram geraspte kokos; 1 mango, vruchtvlees in stukjes; 2 bananen in plakjes; citroensap; 4 bolletjes vanilleijs; 1¼ dl slagroom, stijfgeklopt

Bereiding

  • Van rijstebloem, eieren, zout, suiker, kokosmelk en vanillesuiker dun beslag kloppen.

  • Gedroogde kokos erdoor roeren.

  • Koekenpan verhitten en met kwastje met olie bestrijken. Van beslag 8 flensjes bakken.

  • Mango pureren. Banaan in plakjes snijden en met citroensap bedruppelen.

  • Helft van de flensjes vullen met vanilleijs en stukjes banaan en in vieren vouwen.

  • Andere helft van de flensjes vullen met gepureerde mango en slagroom.

  • Flensjes met geraspte kokos bestrooien.

Bereidingstijd

30 minuten

f t g m