Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Appelcrumble met pijnboompitten

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten 

50 gram pijnboompitten; 100 gram bloem; 100 gram lichtbruine basterdsuiker; 1 theelepel koekkruiden; 100 gram boter; 3 granny smith-appels, geschild, in partjes; 2 eetlepels honing; 50 gram kristalsuiker; rasp van 1 citroen

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C.

  • Leg de pijnboompitten op een bakplaat en zet 5 minuten in de oven, tot ze lichtbruin kleuren.

  • Zeef bloem, bruine suiker en koekkruiden in een kom. Smelt 50 gram boter en roer met een vork door het bloemmengsel, tot een kruimige massa ontstaat.

  • Smelt de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelpartjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de honing en suiker toe, zet het vuur hoog en laat 1 minuut karameliseren. Schep van het vuur af om met de citroenrasp en pijnboompitten.

  • Schep in een ovenschaal en verkruimel of rasp het deeg over de appel. Bak de crumble 20 minuten in de oven tot hij bruin en gaar is.

Bereiding

35 minuten

Opmerkingen

-

Bron

ELLE Eten

f t g m