Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Vistajine met heilbot en paprika

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

6 eetlepels olijfolie; 1 groene paprika, in ringen; 1 gele paprika, in ringen; 2 rode paprika's, in ringen; ½ theelepel venkelzaad, gekneusd; 3 teentjes knoflook, fijngesneden; 4 eetlepels peterselie, fijngesneden; sap van ½ citroen; 2 theelepels gemalen komijn; 1 theelepel gemalen koriander; zout; versgemalen peper; 600 gram heilbot of andere stevige witvis; 4 tomaten; 1 dl visbouillon (tablet)

Bereiding

  • Verhit 3 eetlepels olie in een tajine of braadpan, voeg de paprika's toe en bak ze circa 3 minuten zachtjes. Laat de paprika's afgedekt circa 15 minuten op laag vuur smoren tot ze zacht zijn.

  • Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de venkelzaadjes circa 1 minuut tot ze gaan geuren.

  • Schep de knoflook, het venkelzaad en 2 eetlepels peterselie door het paprikamengsel.

  • Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 eetlepel citroensap, het komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper. Bestrijk de vis aan beide kanten met het kruidenmengsel.

  • Snijd de tomaten kruislings in, dompel ze circa 10 seconden in kokend water, ontvel ze en snijd ze in plakken.

  • Verdeel de tomaten over het paprikamengsel en leg de vis erop. Voeg de bouillon en de rest van het citroensap toe en laat de vis afgedekt in circa 15 minuten op zacht vuur gaar stoven. Bestrooi met 2 eetlepels peterselie.

Bereidingstijd

30 minuten

Opmerkingen

Lekker met couscous.

Bron

Tip Culinair

f t g m