Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Chinese rivierkreeftjes

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

2 preien; 1 rode peper; 2 eetlepels zonnebloemolie; 1 eetlepel pernod; 1 eetlepel oestersaus; 1 cm geraspte verse gemberwortel; 2 eetlepels kippenbouillon; 200 gram rivierkreeftjes; 150 gram mie

Bereiding

  • Snijd de prei in ringen, was deze goed en laat uitlekken. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes snijd de peper in reepjes.

  • Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Verwarm de olie in een wok. Roerbak de prei, peper en de gember circa 1 minuut op hoog vuur. Voeg de pernod toe en laat deze snel verdampen. Voeg vervolgens de oestersaus, de bouillon en een paar eetlepels water toe. Schep de rivierkreeftjes erdoor en laat deze circa 1 minuut zachtjes meewarmen.

  • Serveer de rivierkreeftjes met de mie.

Bereidingstijd

10 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Eigen recept

f t g m