Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Pittige mosselen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Image  

Ingrediënten 

2 kg mosselen; 3 eetlepels olijfolie; 1 ui, fijngesneden; 2 teentjes knoflook, fijngesneden; 2 gele paprika's, in repen; 1 rode peper, in ringetjes; sap van 1 citroen; 2 eetlepels vissaus; bosje lente-uitjes, in dunne reepjes

Bereiding

  • Spoel de mosselen af onder stromend water, borstel ze schoon en verwijder eventuele baarden van de schelpen. Gooi kapotte en geopende exemplaren weg.

  • Verhit de olie in een mosselpan of wok en bak hierin de ui op laag vuur in circa 3 minuten glazig.

  • Voeg de knoflook, paprika en rode peper toe en roerbak circa 3 minuten.

  • Voeg het citroensap, ½ dl water, de vissaus en eventueel zout en peper toe.

  • Schep de mosselen erdoor, breng alles met de deksel erop aan de kook en kook de mosselen circa 5 minuten tot de schelpen open zijn; schud ze halverwege om.

  • Bestrooi de mosselen met de lente-ui en serveer ze met frites of rijst.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

-

Bron

Tip Culinair

f t g m