Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Jhalfrazi-vis

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Indiaas hoofdgerecht voor 4 personen

Image

Ingrediënten

1 ui; 1 rode paprika; 1 groene paprika; 3 eetlepels plantaardige olie; ¼ theelepel komijnzaad; ½ theelepel gemalen komijn; ½ theelepel gemalen koriander; ½ theelepel chilipoeder; ¼ theelepel zout; 2 teentjes knoflook, geperst; 400 gram tonijn uit blik, uitgelekt; 1 verse groene chilipeper, fijngehakt; stukje verse gemberwortel, 2½ cm lang, geraspt; ¼ theelepel garam masala; 1 theelepel citroensap; 2 eetlepels gehakte verse koriander; verse koriander, voor de garnering

Bereiding

  • Snijd de ui en de rode en groene paprika's fijn. Zet ze apart.

  • Verwarm de olie op een matig vuur in een wok, karahi of koekenpan en bak het komijnzaad 30-40 seconden, tot het begint te springen.

  • Voeg gemalen komijn en koriander, chilipoeder en zout toe. Bak dit 2 minuten. Voeg de knoflook, ui en paprika's toe en draai het vuur iets hoger.

  • Roerbak de groenten 5-7 minuten tot de uien bruin kleuren.

  • Roer de tonijn, verse chilipepers en geraspte gember erdoor en bak alles 5 minuten.

  • Voeg garam masala, citroensap en verse koriander toe en bak nog 3-4 minuten.

 

Opmerkingen

Lekker met naanbroodjes en een lepel volle yohurt. 

In Bengalen worden viscurry en rijst dagelijks gegeten. Hier wordt een nogal ongewone vissoort, tonijn uit blik, klaargemaakt volgens de Jhalfrazi-stijl. Dit is een ideaal gerecht voor de lunch of het avondeten. Gecombineerd met basmatirijst en tarka-dal vormt het een voedzame maaltijd.

Bron

Curry's - Mridula Baljekar

f t g m