Copyright 2018 - Mijn keukenschrift

Gegrilde tonijn met paprikasaus

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In 20 minuten op tafel. Dit gerecht is lekker met pasta en een salade van groene groenten. De tonijn kan ook prima vervangen worden door zalm.

Nodig voor 4 personen

4 moten verse tonijn à 100 gram; 1 eetlepel balsamicoazijn; 3 eetlepels olijfolie; 1 pot geroosterde paprika's, uitgelekt; 1 ui; 1 teen knoflook, geperst; 2 theelepels gedroogde oregano; 100 ml medium dry sherry; zout; versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Wrijf de tonijn in met balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie en laat de moten even liggen.

  • Snijd de paprika's in stukjes.

  • Pel en snipper de ui.

  • Verwarm de rest van de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Schep de paprika en oregano erdoor, voeg de sherry toe en laat het geheel 4-6 minuten zachtjes pruttelen.

  • Verwarm de grillpan tot deze goed heet is en rooster de tonijnmoten in 4-6 minuten mooi bruin. Keer ze pas als de tonijn vanzelf van de ribbels loslaat.

  • Pureer intussen het paprikamengsel met een staafmixer en breng de saus op smaak met zout en peper.

  • Leg de tonijnmoten op vier borden, bestrooi ze met wat zout en peper en schep de saus erover.

Eet smakelijk!

f t g m