Copyright 2019 - Mijn keukenschrift

Chinese knoflookgarnalen in rodepepersaus met eiernoedels

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten 

200 gram droge eiernoedels; 200 gram grote rauwe garnalen; 1 middelgrote ui, in halve ringen; 4 tenen knoflook, fijngehakt; 2 cm verse gember, geschild en in fijne reepjes; ½ rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngehakt; 2 eetlepels maïs- of pindaolie; 3 eetlepels chilisaus; 3 eetlepels vissaus; 4 eetlepels water; 1 theelepel maïzena; 2 eetlepels koriander, grof gehakt

Bereiding

  • Kook de noedels en hou ze warm.

  • Pel de garnalen, maar laat de staart eraan zitten. Ontdoe ze van het darmkanaal en snij ze in tot aan de staart. Was en droog de garnalen.

  • Bak ui, knoflook, gember en peper even aan in de olie en doe de garnalen erbij. Roerbak ze tot ze kleur krijgen en beginnen te krullen.

  • Meng chilisaus, vissaus, water en maïzena. Schenk ik de wok en laat al roerend zachtjes koken tot de saus indikt.

  • Serveer de saus met de noedels en garneer met koriander.

Bereidingstijd

20 minuten

Opmerkingen

Vervang voor een vegetarische versie de garnalen voor 100 gram gesneden shii-takes en 1 gesneden kleine paksoi.

Bron

ELLE Eten

f t g m